LITAUEN VANN OS-GULD!!
:)
TACK VARE RUTA MEILUTYTE... BRA JOBBAT!
hon är bara 15 år
JÄTTEGLAD ATT LITAUEN FICK NÅGOT SUPER.
JAG ÄR NU EN GLAD LITAUISK TJEJ ::))
Sengångare..
Sengångaren rör sig mycket långsamt och har även extremt dålig syn och hörsel. Däremot har den utrustats med ett relativt bra luktsinne, vilket hjälper den att kunna lukta sig till om en gren är frisk eller rutten, och därmed undvika att ramla ner.
I fångenskap sover sengångaren största delen av dagen, men nyare undersökningar har visat att de är mer aktiva i frihet. En sengångare i regnskogen sover endast ca 9,5 timmar jämfört med en sengångare i fångenskap som sover ca 16 timmar om dygnet.
Sengångare är mycket duktiga simmare, en förmåga som visar sig då områden de lever i översvämmas. Simförmågan tillåter dem att relativt säkert förflytta sig från ett träd till ett annat.
De äter nästan uteslutande blad, bara tvåtåiga sengångare äter ibland frukter eller ryggradslösa djur. Födan är fattig på näringsämnen och sönderdelas i mag-tarmkanalen med hjälp av bakterier. Sengångarnas ämnesomsättning är lägre än hos alla andra däggdjur och de avsöndrar urin och avföring med cirka åtta dagars mellanrum. Förutom bytet av träd är det den enda sysselsättningen som de utför på marken.
Även gällande kroppstemperaturen liknar de mer reptiler än andra däggdjur. Under aktiva tider ligger temperaturen vid 30 till 34 °C och när de vilar sjunker den till 24 °C.[3] Liksom ödlor använder de sig av solbad för att styra kroppstemperaturen.
När en individ blir hotade av naturliga fiender som rovfåglar, kattdjur och ormar kan den förvånansvärt snabbt slå till med sina kloförsedda armar.
En annan skyddsmekanism är deras kamouflage. På deras hår växer alger som ger djuret ett grönaktigt utseende. Dessutom förekommer larver av fjärilar och andra parasiter, i pälsen som förbättrar sengångarnas täckmantel. Den tjocka pälsen ger även skydd när de faller ner från trädet.
Här kommer lite bilder på dem :)
M
A late summernight
Tillbaka!!
Jag har kommit hem nu :=)
Jag har fortfarande många saker att göra men
bloggningen kmr att gå bättre :)
Nu ska jag gå någonstans så måste sluta
men hörs snart igen! ;)
M
Hejsan svejan...
tror att ni overlever.
Kommer blogga mer snart
M
Veckans hundras, Eurasier.
vet att det inte är lördag än, hehehe...
Men ville skriva lite om djur oxå.
Bloggen heter ju tassarna :)
.
.
Eurasier
Historik
Rasen tillkom så sent som på 1960-talet i Tyskland för att få fram en medelstor, vacker europeisk spetshund med tilltalande färger och med en speciell mentalitet. Detta åstadkom man genom att para raserna keeshond (tysk spets/wolfspitz) och chow chow. Avsikten var att chow chow skulle nedärva sin enmanshundskaraktär och keeshond sin anatomiska sundhet och avelsduglighet vidare. Därefter parade man in samojed. Då fick rasen en större elegans i kroppsbyggnad och rörelsemönster. 1973 blev eurasiern erkänd internationellt. 1994 kom den första eurasiern till Sverige.
Användningsområde
Den används som sällskapshund.
Hälsa
Inga kända sjukdomar finns. Höftledsdysplasi (HD) förekommer.
Egenskaper / Mentalitet
Eurasier är en självsäker, lugn hund med en hög retningströskel. Den är vaksam och uppmärksam utan att vara skällig. Med sin robusta hälsa och sitt okomplicerade sätt, sin anpassningsförmåga och sin trofasthet är den en värdefull familjemedlem. Den kan vara reserverad mot främlingar, vilket innebär att hunden kan backa och inte genast vilja ta kontakt. Genom att låta den som valp träffa olika människor och miljöer håller man tillbaka denna egenskap och får oftast en öppen och tillgänglig hund. Eurasier har mycket lätt för att lära men är inte någon brukshund.
Storlek och utseende
Rasen ska vara en harmoniskt byggd, medelstor hund av spetstyp med upprättstående öron och varierande färg som med en pälslängd fortfarande låter kroppens former synas. Benstommen ska vara medelgrov. Alla färger och färgkombinationer finns men enligt rasstandarden är helvit, vitfläckig och leverfärg inte tillåtet. Tungan kan vara rosa, blå eller blåfläckig. Mankhöjd för hanar är 52–60 cm och tikar 48–56 cm. Vikt för hanar är 23–32 kg och tikar 18–26 kg.
Pälsvård
Den kräver ingen större omvårdnad men gärna en genomborstning någon gång i veckan. Pälsen tovar inte, men den fäller ur hela sin underull en eller ett par gånger om året. Badas efter behov, ett par gånger om året.
Övrigt
Den hänger gärna med sin familj på alla aktiviteter utan att kräva lika mycket som en brukshund.
Jag kommer iaf blogga :)
hej.. orkar inte ändra kategori -.-
Nida
Sorry...
Det har varit ett tag nu, eller hur??
Det är så att jag är i Litauen och hittar
på massa kul, solar, badar och spenderar lite
kvalitstid med släkten :)
Här i Litauen är en vanlig dagstempratur ungefär
33 grader celsius i skuggan...
Vaaaaaaarmt........
Men solbränd som 17 :)
Längtar till alla mina kompisar
vet inte varför, men saknar alla klasskompistjejer
extra mycke. Nu fattar jag vilka superkompisar ni e' :)
Aaaaa, det var det för den här gången.
Skriver så ofta jag kan men det är svårt att hitta
internet på alla ställen jag är. Men jag försöker.
Och ge inte upp på bloggen..
PS:
Julia har typ slutat på bloggen,
hon har ju inte skrivít på länge...
Ha det super!!
M